måndag 18 juni 2012

Hundraåringen - Jonas Jonasson Del 2


Småland


Kapitel 8 – 12.

Jonas Jonasson

Den andra medlemmen i den brottsliga organisationen är “Hinken”. Han, tillsammans med “Bulten” och “Caracas” och deras chef “Chefen”  sysslar med brottsliga aktiviteter.

På en kväll upptäcker Hinke att hundraåringen Allan, gatukökägare Benny och en rödhårig kvinna finns i Rottne, Småland. De är där för att stjäla antibiotika till en elefant som ägs av/tillhör den rödhåriga kvinnan.

Kvinnan “Den sköna” heter egentligen Gunilla Björklund. Hon ger gästfrihet till gänget; får en kvart av pengarna som finns i resväskan; köper en flyttbil och när de blir upptäckta flyr hon från sin gård tillsammans med elefanten, Allan, Benny och Julius. På vägen söderut  möter de “Chefen” som nästan dör eftersom han försöker stoppa flyttbilen.


Byringe station
När det gäller Allans historia, så läser vi att han arbetar i Amerika som servitör i armén, kommer i kontakt med vice president Truman – som senare blir president - och skickas till Kina för att strida mot kommunisterna och deras ledare Mao Tse Tung. Han har i uppdrag att spränga broarna i Kina för att stödja Chiang Kai-shek och hans Kuomintangparti. Han lämnar armén och reser västerut över Himalaya på en kamel till Iran. Han grips vid gränsen och förs till Teheran.


Vill du veta mer om Allan? Läs nästa del också!
Vill du reagera? Du är förstås välkommen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar