fredag 3 augusti 2012

Borta Bäst - Sara Kadefors Del 4


Kapitel  35-54
Sylvia släpps fri från polishuset
Efter att Sylvia har berättat allt för polisen släpps hon fri. Hon kommer att kallas till en rättegång senare. Hon ringer hem till Paul som hämtar henne från polishuset.
De kör till sitt gamla hus. Paul har en annan sambo nu, Eva. Jonna, deras dotter bor fortfarande kvar.


Nu lever Sylvia, hennes dotter Jonna, hennes föredetta make Paul och hans nya flickvän, Eva, tillsammans i samma hus.


Några dagar senare möter Sylvia sin dotter Jonna. De vill tala om hennes framtid, men Jonna blir mycket arg. ”Jag vill inte behöva stjäla för att kunna få det jag vill ha.” Jonna ger sin mor en utmanande blick. ”Förlåt”säger Sylvia. ”Förlåt att jag tog dina pengar. Jag vet att det är oförlåtlig, men...”, jag söker hennes blick, ”förlåt.”

Jonna reser sig upp. ”Käften!” ”Håll käft, din jävla fitta!”

Vi vet nu att Sylvia har uppenbarligen stulit  pengar från sin egen dotter.

På en parkbänk möter Sylvia en äldre, liten slite herre som sätter sig bredvid henne. Fast han är okänd, berätter Sylvia allt för honom. ”Jag berättar rakt upp och ner, för första gången, precies vad som hände efter att det avslöjades att jag hade tagit de femhundratusen kronor som Pauls mamma hade testamenterat till Jonna, om livet i bilen utanför Ikea och att vara sambo med en knarkare som heter Lisbet.”


Av en slump möter Sylvia Reza igen. Han är knarkexpeditör till Lisbet. Sylvia känner sig trygg med honom. Sylvia ska stanna en natt hos Rezas stuga. De ligger med varandra.


Eftersom Sylvia har inget jobb - hon har faktiskt lämnat sitt jobb och har aldrig hört av henne igen- återvänder hon till sitt gamla kontor. En annan person har tagit hennes jobb och arbetskamrater döljer inte sin motvilja. Men Sylvia måste tjäna pengar ”För Jonnas skull måste jag...”


Nu är det klart att Sylvia har stulit femhundratusen kronor från sin dotter och därmed tappat förtroende.

Jonna lämnar huset. Hon ska bo hos en flickvän. När hon packa ihop sina saker frågar Sylvia om Jonna inte vill ha sitt eget fotoalbum. ”det är ju hela din barndom”. Jonna tittar förstrött upp:”Och det var ju bara en lögn i alla fall.”


”Vi hörs om pengarna”, säger hon med adress till Sylvia. I nästa sekund är hon borta.


Nu vet vi att Sylvia har snott femhundratusen spänn från sin dotter för att leva ett trevligt liv... Nästa vecka kommer sluttet av en historia om en kvinna som inte ville inse konsekvenserna av handlingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar