lördag 11 augusti 2012

Borta Bäst - Sara Kadefors Del 5Kapitel 54 - slut

Sylvia ordnar en grillfest
Sylvia ska ordna en grillfest hos henne. Hon har inbjudit vänner, grannar, arbetskamrater och Astrid från biblioteket. Allt ser fint ut. Men när Reza kommer blir det lite knepigt. En kollega som var förtjust i Sylvia blir svartsjuk när han ser att Reza och Sylvia har någonting tillsammans. ”Vet du vad den här kvinnan har gjort? Hon har stulit sin dotters pengar. Helt kallblodigt tog hon flera hundra tussen från sitt eget barn och använde till sej själv.” Senare kommer Lisbet och Micke också till festen. ”Det här är min goda vän Lisbet”, ropar jag så att alla hör. Och så är det Micke. Bara så ni vet. Dom är hjärtligt välkomna hit”. Folk mumlar något till svar.På festen blir det bråk mellan grannarna. Sylvia ger sig av. Hon är trött ”på familj och kollegor, gamla och nya vänner, jag är utled på lyxlivet i stan, det enformiga radhuslivet på Kaprifolvägen och den deprimerande tillvaron i förorten bland social missanpassade. Jag förstår inte vilket liv jag vill ha. Det enda jag vet är att jag ännu inte har levt det...”i sluttet av boken läser vi att Sylvia har sålt sin bil. Nu kan hon börja betala tillbaka pengarna till Jonna.”Jag försöker le. Jonna ler inte tillbaka. Man kan inte begära det. Man kan inte begära hur mycket som helst av en människa...”


Sara Kadefors
Nu är boken slut... Är det så att man inte kan begära hur mycket som helst av en människa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar