fredag 31 augusti 2012

Camilla Läckberg Del 2 BokförklaringarNiklas Hjulström och Elisabet Carlsson
i rollerna som Patrik Hedström och Erica Falck

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Isprinsessan
är den första boken i serien om Patrik Hedström (polisman) och Erica Falck (författare) i Fjällbacka i Bohuslän. Romanen utkom 2003. Boken handlar om en kvinna som hittas död i sitt badkar. Polisen misstankar först självmord, men senare visar det sig vara ett mord.
 

 

  
Predikanten
är nästa bok och utgavs 2004. En sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka i Kungsklyftan i Fjällbacka. Gossen hittar en död kvinna i klyftan. Senare visar det sig att det ligger två kvinnorskelett under den mördade kvinnan. Frågan är om det finns en samband mellan de mördade kvinnorna? Teman i boken är bland annat religion.
 

 
 Stenhugaren
I den tredje romanen som utgavs 2005 lär vi att en mörk och förskräcklig händelse som hände många år tidigare i en släkt kan upprepa sig många år senare i samma släkt. Det verkar att, om det finns ett mönster av våld i släktens historia, är det omöjligt att genombryta.

 


 


Olycksfågeln
är Läckbergs fjärde deckare. En dokusåpa met 6 ungdomar utspelar sig i Tanumshede. En av deltagarna mördas. Är mordet förknippat med ett annat mord på en kvinna som hittas i en spillcontainer?


Tyskungen
2007 kom deckare Tyskungen som handlar om Ericas mors förflutna. Händelsen i andra världskriget är förknippade med det nuet. 
 
 
Sjöjungfrun
är den sjätte boken i Läckbergs serie om Erica Falck och Patrik Hedström. Är Patrik förmögen att lösa en gåta om en försvunnen man som hittas död, fastfrusen i isen?

 
 
Fyrvaktaren
Händelseförloppet är på en liten ö som heter Gråskär utanför Fjällbacka. Man säger att de som dör på ön aldrig lämnar den. Teman är bland annat homosexualitet.


Änglamakerskan
September 2011 utkom den senaste boken “Änglamakerskan”.
www.zweedsblog.com ska publiceras en vittomfattande sammanfattning av Läckbergs Änglamakerskan i de kommande veckorna.
 
Nästa vecka kommer en beskrivning om alla huvudpersoner i Camilla Läckbergs "Fjällbacka" böcker.  Tycker du om hennes böcker? Vilken bok tycker du mest om? Fyrvaktaren kanske?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar