fredag 28 september 2012

Camilla Läckberg Del 6 Änglamakerskan 1920-1933Fjällbacka efter en brand 1928
Fjällbacka 1920
Carin Göring
Nu visar det sig att Dagmar har blivit gravid av Hermann. Flickan heter Laura och för att försörja sig måste Dagmar prostiturerar sig. För att lindra smärtan börjar Dagmar  dricka sprit. Hon måste hitta Hermann Göring, för endast då blir allt bättre, hoppas hon...


Fjällbacka 1925
I tidningen läser Dagmar att ”Tyske flygarhjälten Göring återvänder till Sverige”. Och en rad längre ner: ”Göring flyttar till Sverige med sin svenska hustru Carin”.


Stockholm 1925
Dagmar och sin dotter Laura åker till Stockholm för att hitta familjen Göring. Dagmar möter Carin, Hermanns hustru och berättar för henne att Laura är Hermanns barn. Fru Göring beordrar dem att lämna huset. Dagmar och Laura stannar kvar i porten till en man kommer och påstår att Hermann ligger i Långbro sjukhus. Dagmar, som aldrig har varit en kärleksfull mor, önskar att Laura försvinner. ”vad skulle hon med henne till om hon inte fick Hermann? Laura var inte hennes barn, hon var deras...”


Långbro sjukhus 1925
Hermann Göring anländer till
Långbro sjukhus september 1925
Dagmar lämnar Laura ensam vid ett konditori i Stockholm och går till sjukhuset för att träffa Hermann Göring. När hon är vid sin dotters far blir det bråk.”En dotter? Han synade henne med smala ögon. ”Det är inte första gången jag hör det. Sådant kan man aldrig veta. Särskilt inte med en servitris.” Dagmar kastar sig fram mot honom. Sedan blir allt svart.

Fjällbacka 1929
Carin Görings grav
Laura har blivit hämtad av polisen och i två dagar har hon fått bo hos en snäll familj, men sedan kom mor tillbaka och fick Laura mycket stryk igen. Laura försöker göra hushållan så gott det går. Två år senare visar det sig att Carin Göring är död. Dagmar tror fortfarande att Hermann ska komma tillbaka till henne. 

Vad blir Lauras framtid? Ska hon klara sig? Eller blir hon densamma som sin mor?
Och när kommer Valö i bilden? Läs mer om allt detta i nästa veckans artikel om boken Änglamakerskan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar