fredag 5 oktober 2012

Camilla Läckberg Del 7 Änglamakerskan 1933-1973Fjällbacka fyrtiotalet
Lovö kyrkogård 1933
Lovö kyrkogård
Två år har gått sedan Carins död, men Hermann har ännu inte kommit för att hämta Dagmar. Hon åcker till Lovö kyrkogård där Carin Göring har sin grav. När Dagmar håller på att kasta omkull hennes gravsten blir hon upptäckt av polisen och sedan ska hon förvaras i S: Jörgens sjukhus och behandlas för sina vanföreställningar om Hermann Göring.

Laura, Dagmars dotter, lever ensam nu.


Fjällbacka 1939
Laura gifter sig med Sigvard när hon fyller arton år. Sigvard var då femtiotre år och hade kunnat vara hennes far. Men Sigvard är rik, så Laura behöver inte oroa sig för sin framtid. Hon gifter sig för tryggheten.


Karinhall 1949


Karinhall 1949

Dagmar åker till det tyska Karinhall och dör på samma stället där Carin, Görings svenska fru, nuförtiden har sin grav. Dagmar vet att Göring också är död men att hans kropp inte finns här. Äntligen får hon villa.
 


Fjällbacka 1951-1970
Laura är med barn. Hon hade inte förväntat sig att bli gravid. När Inez föds 1951 lever de några år tillsammans. Året 1970, när Inez fyller nitton år, ska hon gifta sig met Rune Elvander, en drygt femtioårig änkling med 3 barn, som vill köpa den gamla barnkolonin ute på Valö för att grunda en internatskola för pojkar. 

 
Valö 1972
Nu verkar det att giftermålet med Rune var hennes livs största misstag, men Inez ser ingen väg ut. Särskilt nu när hon är gravid med hans barn. Förhållandet med Runes andra barn, Claes och Anneli är dåligt. De mobbar styvmor Inez ständigt.


Valö 1973
Laura, mor till Inez, bor också i det gamla huset på Valö. På en natt hör hon ett ljud från nedervåningen. Vem är uppe och smyger sig i så här om natten? Plötslig står en mörk figur framför Laura. De kalla ögonen får henne att frysa. Hon tittar skräckslaget in i de becksvarta ögonen och vet att hon aldrig mer ska komma in i huset...

Valö fyr

Vad hände på Valö 1974?
Hur kommer det att bara ettåriga Ebba stannade kvar på Valö?
Vart gick de andra?
Läs mer om allt detta i nästa veckans sista artikel om boken Änglamakerskan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar